De memorystones of herinneringsstenen komen voort uit het idee van de krachtstenen. Daar waar de krachtstenen in het dagdagelijkse leven kunnen helpen om je net dat tikkeltje moed en doorzetting te geven, vond ik dat er ook iets mocht zijn voor de herinneringen.
Wanneer iemand dierbaar – al dan niet langzaam – uit ons leven verdwijnt, reageert iedereen daar anders op. Soms zijn woorden niet genoeg om uit te drukken wat we voelen. In tijden van afscheid, rouw of herinnering zoeken we naar symbolen die ons verbinden met wie of wat we liefhebben. Een herinneringssteen is zo’n symbool — eenvoudig, maar krachtig in betekenis.
Elke steen draagt een stukje van jouw verhaal. Een moment dat gekoesterd mag worden. Een naam, een datum, een onvergetelijk moment, een woord van troost. Een steen die je kan vasthouden, neerleggen, meenemen of een plek geven waar jij wil.
Herinneringsstenen nodigen uit tot verstilling. Ze mogen mee op het pad van rouw en herinnering, maar ook op dat van heling en verbinding. Ze helpen om aanwezig te zijn bij wat er is — met zachtheid en aandacht. De herinneringsstenen kunnen opgeladen worden in het daglicht zodat ze in het donker weer even jouw lichtpuntje kunnen zijn.
De werking van de herinneringsstenen is exact dezelfde als bij de krachtstenen: JIJ bepaalt welke herinnering je aan de steen toekent. Als je de steen dan in je handen neemt, kan je door middel van de kracht van visualisatie opnieuw die herinnering met jouw dierbare beleven.
Tip:
Het is ook leuk om zo’n zakje met herinneringsstenen cadeau te geven aan iemand die verlies ervaart. Bijvoorbeeld rechtstreeks als je de persoon ziet, maar ook wanneer je naar een begroeting gaat. Leg eens zo’n zakje in het ‘kaartenmandje’ of geef het via je handdruk door wanneer je de persoon condoleert.