Spring naar de inhoud

Hey kampioen!

Vind je het raar dat ik jou een kampioen noem terwijl ik je misschien helemaal niet ken? Ik wéét gewoon dat jij een kampioen bent want volgens mij is iedereen een kampioen. Alleen zijn velen van ons dat vergeten en hebben sommigen het zelfs nog nooit mogen ervaren 😢.

Wat betekent een kampioen voor jou? Voor mij is een kampioen iemand die het beste in zichzelf naar boven haalt om de best mogelijke prestatie te leveren die op dat moment mogelijk is. Wil dat daarom zeggen dat je altijd de winnaar bent? Nee, volgens mij kan je perfect naast het podium grijpen en toch een kampioen zijn! Omdat je bijvoorbeeld je eigen grenzen verlegd hebt, omdat je iets gedaan hebt dat je eerst niet durfde, omdat je voor jezelf opgekomen bent, omdat je toch bent blijven doorzetten ondanks tegenslagen, enzovoort.

Zoals ik al zei weten we niet altijd meer waar die kampioen in ons zit en kan het helpen om (even) een talisman te gebruiken. Een talisman is eigenlijk een klein, magisch voorwerp dat je overal mee naartoe kan nemen. En de krachtsteen die jij nu vasthebt, is zo’n klein en magisch voorwerp.

Ik ontwierp 10 krachtstenen zodat jij er een bepaalde kracht aan kan geven die jou helpt op moeilijke momenten. Stel je voor: je weet wel dat het heel belangrijk is om te leren zwemmen maar je bent altijd bang, zelfs wanneer je nog maar denkt aan het zwembad 😟. Wanneer je dan een krachtsteen hebt opgeladen met de mogelijke krachtzin “ik leer heel goed zwemmen, ik ben veilig in het water”, kan je deze krachtsteen altijd vastnemen wanneer je bang bent voor de zwemles of het zwembad 💪. Je neemt de krachtsteen vast en zegt dan (luidop of in stilte, dat mag jij helemaal zelf kiezen) de krachtzin meermaals tegen jezelf als een soort mantra (een mantra lijkt op een magische spreuk die je rustig kan maken).

Zorg ervoor dat je de krachtzin zegt alsof het al écht zo is! Stel je dus voor hoe jij je zou voelen als je die kracht hebt. Kijk in de spiegel zoals de kat hier ook doet. Ze ziet geen kat, maar de kampioen der katten! Ze ziet DE LEEUW! En dat kan jij ook … misschien heb je er nu eventjes de krachtsteen voor nodig, maar dat is helemaal oké. Op een dag lukt het jou ook zonder krachtsteen want dan voel je dat de kracht helemaal in jou zit!!

Er zijn 10 verschillende krachtstenen: 8 met het silhouet van een dier, 2 met een emoji. Ook vind je onder elke titel wat meer uitleg over de spirituele betekenis van het dier, de achtergrondkleur van de steen en een mogelijke krachtzin.

Onderaan deze pagina vind je een knop die je naar een andere pagina brengt waar je kan lezen hoe je krachten aan de stenen kan geven of hoe je de kracht van de steen kan veranderen zonder de kracht daardoor kwijt te raken! Als je niet kan wachten, kan je nu alvast gaan piepen!

BEER – bruin

“Ik ben waardevol”

Als jij je als een beer voelt, betekent dit dat je sterk en dapper bent, zelfs als iets eng of moeilijk lijkt.

Denk maar eens aan een beer in het bos. Hij wandelt rustig rond, geniet van de natuur en is niet snel bang. Hij wéét dat hij krachtig is en hij kan goed voor zichzelf zorgen. Als jij als een beer voelt, kan je moeilijke dingen aan omdat je net zo moedig en sterk bent als de beer.

De beren-krachtsteen kan je gebruiken wanneer je sterk en dapper wil zijn maar je het gevoel hebt dat dit nog niet zo goed lukt. Deze steen helpt je geloven dat je het kan en helpt je zelfzeker en trots te zijn op wie je bent!

Bruin doet denken aan de aarde, stabiliteit en verbondenheid met de natuur.

DRAAK – rood

“Ik durf dit en ik kan dit”

Als jij je als een draak voelt, betekent dit dat je bijzonder en zelfzeker bent.

Denk maar eens aan een draak in de film die hoog boven de bergen vliegt en over alles heen kan kijken. Hij heeft sterke vleugels, kan vuur spuwen en is heel moedig. Een draak is niet bang om zichzelf te laten zien en te laten horen. Hij is zelfverzekerd en kan problemen oplossen met zijn kracht en wijsheid.

De draken-krachtsteen kan je gebruiken wanneer je de kracht nodig hebt om moeilijke dingen aan te pakken. Je leert geloven in jezelf en je weet dat je speciaal bent. Deze steen helpt je trots te zijn op wat je kan!

Rood doet denken aan passie, energie, kracht en succes.

EMOJI’S

Deze emoji-krachtstenen heb ik erbij gedaan om 2 redenen:

  1. ik wou op een rond getal uitkomen 🤭
  2. omdat ik ervan overtuigd ben dat niet iedereen zich in één van de gebruikte dieren zal herkennen en daarom misschien liever werkt met emoji’s op de krachtstenen.
LEEUW – goud

“Ik ben een kampioen”

Als jij je als een leeuw voelt, betekent dit dat je krachtig en moedig bent.

Denk maar eens aan een leeuw in de savanne. Hij loopt trots rond en kijkt goed om zich heen. Een leeuw is niet snel bang. Hij beschermt zijn vrienden en familie en zorgt goed voor hen. Hij is ook heel zelfzeker want hij wéét dat hij sterk is.

De leeuwen-krachtsteen kan je gebruiken wanneer je zelfvertrouwen nodig hebt. Je leert opkomen voor jezelf en bent sterk, moedig en trots! Je weet gewoon dat je het kan want jij bent een échte kampioen!

Goud doet denken aan een koninklijke uitstraling en leiderschap.

OLIFANT – blauw

“Ik ben fantastisch zoals ik ben”

Als jij je als een olifant voelt, betekent dit dat je sterk, wijs en zorgzaam bent.

Denk maar eens aan een olifant in de natuur. Hij heeft een groot en sterk lichaam en kan heel veel (ver)dragen. Maar olifanten zijn niet alleen sterk, ze hebben ook een groot hart. Ze zorgen goed voor hun familie en vrienden en ze zijn heel lief en behulpzaam. Olifanten vergeten nooit iets, dus ze zijn ook heel slim en wijs.

De olifanten-krachtsteen kan je gebruiken wanneer je angst voelt dat er iets niet zal lukken. Door de steen voel je de kracht van het olifantengeheugen. Of wanneer anderen niet zo lief tegen je zijn en je even een dikke huid wil zodat de kwetsende woorden terugkaatsen en jouw hart niet kunnen raken. Want jij bent het waard helemaal jezelf te mogen zijn!

Blauw doet denken aan kalmte en wijsheid.

PAARD – oranje

“Ik neem de teugels in eigen handen”

Als jij je als een paard voelt, betekent dit dat je snel, betrouwbaar, krachtig en vriendelijk bent.

Denk maar eens aan een paard in de wei. Een paard kan heel hard rennen en heeft veel energie. Het is ook sterk want vroeger hielpen paarden met het werk op de boerderij.

De paarden-krachtsteen kan je gebruiken wanneer je energie en kracht nodig hebt.

Oranje doet denken aan energie en enthousiasme en wordt ook vaak geassocieerd met innerlijke kracht, doelen stellen en behalen en het overwinnen van obstakels.

PINGUÏN – zwart

“Ik ben flexibel”

Als jij je als een pinguïn voelt, betekent dit dat je vrolijk, slim en een goede vriend bent.

Denk maar eens aan een pinguïns op het koude ijs. Ze hebben zo’n grappig loopje en soms durven ze zelfs op hun buik over het ijs glijden 😄. De pinguïn weet ook hoe hij voedsel moet zoeken en zich warm moet houden. Ze leven altijd in grote groepen bij mekaar om elkaar te kunnen helpen. Het zijn geweldige vrienden en werken samen om voor iedereen te zorgen.

De pinguïn-krachtsteen kan je gebruiken wanneer jij je vrolijkheid (eventjes) kwijt bent. Als je het allemaal niet meer zo goed ziet zitten en alles donker lijkt. Wanneer je terug meer wil lachen, weer de beste tijd met je vrienden wil beleven, weer wil leren genieten en durven te vertrouwen in jezelf maar ook in anderen.

Zwart is technisch gezien geen echte kleur en wordt vaak als ‘zwaar’ ervaren. Maar het doet ook denken aan de innerlijke kracht die je kan vinden door je angsten en uitdagingen aan te kijken en ermee aan de slag te gaan. Zonder donker is er ook geen licht. 

WALVIS – groen

“Ik ben geduldig en heb vertrouwen”

Als jij je als een walvis voelt, betekent dit dat je rustig, sterk en wijs bent. Maar ook dat je in verbinding staat met anderen.

Denk maar eens aan een walvis in de oceaan. Het zijn enorme dieren die toch gracieus en rustig door het water bewegen. Walvissen leven ook heel lang waardoor ze heel veel weten over de oceaan en het leven in de oceaan. Ze communiceren ook met prachtige geluiden en kunnen zelfs over hele grote afstanden met elkaar in contact blijven.

De walvissen-krachtsteen kan je gebruiken wanneer je wijs en kalm wil zijn. Je oefent dan je geduld en wijsheid zodat je goed kan communiceren met de anderen en in verbinding kan blijven staan met iedereen rondom jou.

Groen doet denken aan verbinding (vanuit het hartchakra), wijsheid, rust en kalmte.

WOLF – paars

“Ik vertrouw op mijn intuïtie”

Als jij je als een wolf voelt, betekent dit dat je intuïtief bent (dus goed kan luisteren naar je innerlijke stem, naar wat je gevoel je wil vertellen) en goed kan samenwerken.

Denk maar eens aan een wolf in het bos. Wolven leven altijd in een roedel, ze zorgen goed voor mekaar. Door hun sterke intuïtie kunnen wolven gevaar aanvoelen en weten ze vaak precies wat ze moeten doen zonder daar lang over te moeten nadenken, zelfs in onverwachte situaties.

De wolven-krachtsteen kan je gebruiken wanneer je wil leren vertrouwen op je intuïtie. Je leert geloven in jezelf en luisteren naar je innerlijke stem zodat je snel de juiste beslissingen zal kunnen nemen.

Paars doet denken aan intuïtie en transformatie.

De uitleg bij elk dier hierboven is meer een indicatie voor wanneer je niet goed weet welke krachtsteen je moet kiezen of wanneer je de krachtstenen cadeau wil geven aan iemand. Ook de krachtzinnen die erbij staan, dienen enkel als voorbeeld en inspiratie. Jij kan en mag ALTIJD een nieuwe kracht geven aan de steen, ook wanneer die kracht niet benoemd wordt in de uitleg bij de steen. Het gaat vooral over de intentie. Wat heb JIJ nodig? Wat wil JIJ bereiken met de krachtsteen/krachtzin?

Via onderstaande knop kom je te weten hoe je de eerste kracht kan geven aan je steen, maar ook hoe je de kracht van de steen kan aanpassen zonder die “oude” kracht te verliezen.

Ik wil jou alvast heel fel bedanken voor de aankoop van de krachtstenen en het geloof in mij en de wonderen van de krachtstenen. Het doet me echt plezier te weten dat wij op onze manier samen gaan werken aan een mooie, positieve en liefdevolle plek om te leven. Want elke verandering begint bij jezelf dus …

BE THE CHANGE YOU WANT TO SEE IN THE WORLD

–MAHATMA GHANDI–

Lieve knuffel,